Konya hakkında birşeyler yazacaksak, daha çok bilgiye ihtiyacımız var deyu İl Halk kütüphanesine gittim.
Bu zamanlarda bilgiye genelde internet üzerinden ulaşıyoruz ama "Konya" hakkında internette ciddi bir boşluk var.Nedense internet'in patlama yaptığı şu zamanda, yazılı ve sözlü Konya kültürünü sanal aleme aktaramadık.Geçmişin bıraktığı o hoş sadâ twitter, facebook gibi sosyal ağlarda özlemle, yüzkırkar karakterler halinde konuşuluyor, kaybolup gidiyor...
İnşallah bu boşluğu bir nebze olsun doldururuz.
Kütüphane'ye keşif için gitmiştim, kitabı belirleyecek ardından da bir kitapçıdan alacaktım. 'Konya İhtisas Kitaplığı" gibi ayrı bir bölümün olması işimi oldukça kolaylaştırdı.
Seyit Küçükbezirci'nin "Konya Halkbilimi - Folklor Güldestesi"ni başlangıç için uygun gördüm.Kitap, Vali Ahmet Kayhan döneminde (2006) İl kültür ve turizm müdürlüğü tarafından yayımlanmış.İl kültür müdürlüğüne gitsem verirler miydi bilmiyorum ama kitapçılarda da bulamadım.Online kitapçılarda sadece ikinci el bulunca, rampalı çarşı aklıma geldi :)
Rampalı çarşının üst katlarında sorduklarım hep aşağı kata yönlendirdiler.Benim de aklımda aşağı katlar, boş, atıl kalmış bir yer olarak kalmış ki biraz isteksiz indim.Yanılmışım.Hele bir kapıdan girdim ki kendimi kitap tepeleri arasında buldum. 6-7 koridorlu kitap tepeleri... Kitap kokusunu sevenler için bulunmaz nimet diyebilirim :)
o heyecanla twitter'da paylaşmıştım :)
Bir kitap yığınının en altından (oradan almamız çok kolay olmasa da) "Konya Halkbilimi" kitabını bulduk. 8 lira gibi makul bir ücretle verdiler sağolsunlar.
Efendim aslında bu yazıda, aldığım kitaptan bahsetmek istiyordum ama Rampalı çarşı'ya doğru kaydık biraz.Ne Rampalı çarşı'dan tam bahsedebildim ne de kitaptan.İkisi için de ayrı bir yazı yazmam gerekiyor.
Şimdi slogan geliyor!: "2.El Kitap Rampalı Çarşı'dan Alınır!" :)
Yazar: Halid ŞEN
Kişisel gelişim kitaplarını ne kadar dan alıyorsunuz
YanıtlaSil